VOLUNTARIAT

Si tens formació en dret, psicologia, logopèdia, informàtica, educador, animador, … o simplement tens ganes d’ajudar amb el teu temps i dedicació veuen com Voluntari. Hi ha molta feina a fer perquè els nostres projectes sempre arribin a bon port.

No és necessària per a moltes de les àrees que sigui un voluntariat presencial, avui dia i amb les avançades tècniques de la informació que hi ha pots ser Voluntari en Àrees en les quals ens podem comunicar a través de la Xarxa.

Contacte a través del nostre email:

collbatosolidaritat@outlook.com

 

MANIFEST DEL VOLUNTARIAT INTERNACIONAL DE l’Organització No Gobernamental pel Desenvolupament  (ONGD)”Associació de Collbató pe a la Solidaritat”

Els VOLUNTARIS @ S participants en els Programes d’Estades Temporals de Menors afectats per Txernòbil, amb necessitats especials, la Cooperació i Ajuda Humanitària en terrenys afectats, volem manifestar davant la societat civil Nacional i Internacional les raons i motius pels quals creiem i apostem per el voluntariat en aquest àmbit:

1.- Estimem que amb programes com aquest es contribueix al creixement en valors de la població voluntària i de l’afectada, podent fer-nos arribar més lluny i amb pas més ferm que únicament amb actuacions en cooperació que només incideixen en construccions de caràcter físic.

2.- Perquè crea vincles, perquè és una manera d’exportar alguna cosa no material, la nostra preparació, la nostra visió … i tot això, en benefici dels pobles que han viscut situacions d’extrema emergència.

3.- Perquè lluny de paternalismes i assistencialismes, apostem pel treball humà i les oportunitats d’aprenentatges des de la humilitat i una mirada àmplia, sense fronteres, com a membres d’aquest llogaret global.

4.- Perquè aquest corrent de solidaritat és simplement una continuació; donem el que abans hem rebut. El desenvolupament just d’una societat no es pot entendre sense el desenvolupament just de la resta de les societats properes amb les que manté llaços històrics, culturals i afectius i amb les no properes, per crear-los i fomentar-los, més enllà de les ideologies, races i religions. Nosaltres hem rebut el suport econòmic i social amb especial intensitat quan ho hem necessitat, ho han fet per nosaltres, hem de fer-ho pels altres.

5.- La cooperació és una finestra al món, una oportunitat de conèixer altres realitats, de viure i sentir en primera persona molts problemes que ni imaginem que puguin donar-se. Estem saturats i insensibilitzats amb tantes notícies; experimentar-ho i veure-ho amb els nostres propis ulls ens consciència de la realitat i necessitat de cooperar entre nosaltres.

6.- Compartir el temps, els coneixements i els recursos amb persones d’altres països i altres cultures enriqueix a ambdues parts, i ens fa conscients que sempre són més les coses que ens uneixen i ens igualen, que les ens diferencien o ens distancien .

7.- És just treballar per un món diferent, en què els recursos estiguin més ben repartits, i totes les necessitats cobertes. Treballar de manera voluntària té una gratificació personal i col·lectiva gran i important, a més de recíproca.

8.- Perquè és una aposta per l’ésser humà, perquè no parlem de nombres sinó de persones, que no van triar on néixer, i la seva recerca és la mateixa que la nostra: un futur millor.

9.- Perquè una vegada que has participat en aquest voluntariat internacional ja no deixes mai de mirar a banda i banda. El llegat més preuat del projecte és el canvi vital en el propi voluntari i en el seu entorn de per vida.

10.- Si no tornem la mirada, perdrem el Nord. Si no abandonem la nostra zona de confort, si ens aïllem en la nostra pròpia idiosincràsia, deixarem de banda, que el món és més extens i que existeixen realitats més enllà de la nostra, que poden enriquir-nos. No enfrontem a persones necessitades d’aquí i d’allà, perquè sempre guanyaran els mateixos … aquests que mai han sabut en carn pròpia el que és una situació d’extrema necessitat.

OBRIM LA FINESTRA, mirem AL MÓN I PENSEM QUE PODEM CANVIAR-HO UNA MICA MILLOR PER A TOTS.